Kultura na zakysanou smetanu
1 sáček pro zakvašení 1-5l mléka Celý popis
Zakysaná smetana
Kultury pro přípravu zakysané smetany pro domácí použití, 1 sáček je na
1-5L mléka
Obsah:
Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Liofilizované mikroorganismy, Druhy:
Lactococcus lactis sp. lactis, Lactococcus lactis sp. lactis biovar.
diacetylactis, Lactococcus lactis sp. cremoris, Leuconostoc mesenteroides
sp. Cremoris. Kmeny jsou použité z přírodních zdrojů a nejsou geneticky
modifikovány.
Balení:
Jedno balení obsahuje, 1 sáček pro zpracování 1-5l mléka.
Návod:
1 -5l smetany se uvaří, nechá se 30minut odstát. Pak se zchladí na 24 -29°C,
potom přidáme 1sáček kultur a důkladně se promíchá, až se kultury rozpustí.
Smetana se rozleje do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 29°C po
dobu 14-16h, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí
izolačním materiálem (deka,termo taška). Po 14-16h se nádoby uloží do
lednice. Po zchlazení na 10°C je vhodná ke konzumaci. Kvalita produktu
závisí na kvalitě smetany. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobků
zkuste jinou smetanu. Video návod na eshopu.
DŮLEŽITÉ JE DODRŽOVAT NÁVOD A POUŽÍVAT PŘESNÝ TEPLOMĚR, NEJLÉPE
MLÉKÁRENSKÝ, KTERÝ JE URČEN PŘÍMO NA VÝROBU MLÉČNÝCH PRODUKTŮ.
MLÉKÁRENSKÝ TEPLOMĚR MÁME V NABÍDCE NA ESHOPU.