Kultura na acidofilní mléko
1 sáček pro zakvašení 1-5l mléka Celý popis
Acidofilní mléko
Kultury pro přípravu acidofilního mléka na domácí použití, 1 sáček pro 1-5L mléka.
Obsah:
Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus acidophilus. Kmeny jsou použité z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.
Balení:
Jedno balení obsahuje, 1 sáček pro zpracování 1-5l mléka.
Návod:
1 -5l mléka se uvaří, nechá se 30minut odstát. Pak se zchladí na 39 - 40°C, potom přidáme 1sáček kultur a důkladně se promíchá, až se kultury rozpustí. Mléko se rozleje do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 39 - 40°C po dobu 8-10h, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí izolačním materiálem (deka, termo taška). Po 8- 10h se nádoby uloží do lednice. Po zchlazení na 10°C je vhodné ke konzumaci. Kvalita acidofilního mléka závisí na kvalitě mléka. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobků zkuste jiné mléko. Video návod na eshopu.
DŮLEŽITÉ JE DODRŽOVAT NÁVOD A POUŽÍVAT PŘESNÝ TEPLOMĚR, NEJLÉPE
MLÉKÁRENSKÝ, KTERÝ JE URČEN PŘÍMO NA VÝROBU MLÉČNÝCH PRODUKTŮ.
MLÉKÁRENSKÝ TEPLOMĚR MÁME V NABÍDCE NA ESHOPU.