Jogurtová kultura řeckého typu
1 sáček pro zakvašení 1-5l mléka. Z hotového jogurtu zakvasíte až 10x, libovolné množství mléka. Celý popis
Jogurt řeckého typu
Kultury pro přípravu jogurtu řeckého typu na domácí použití, 1 sáček pro
1-5L mléka s 10 opakováními.
Obsah:
Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Lactobacillus delbrueckii sp.bulgaricus,
Streptococcus salivarius sp. Thermophilus. Kmeny jsou použité z přírodních
zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.
Balení:
1 sáček pro zpracování 1-5l mléka.
Návod:
1 -5l mléka se uvaří, nechá se 30minut odstát. Pak se zchladí na 42 - 45°C,
potom přidáme 1sáček kultur a důkladně se promíchá, až se kultury rozpustí.
Mléko se rozleje do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 45°C po dobu
8-10h, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí izolačním
materiálem (deka,termo taška). Po 8-10h se nádoby uloží do lednice. Po
zchlazení na 10°C je vhodné ke konzumaci. Z hotového jogurtu oddělíte část,
kterou použijete na další zakvašení, 1- 2 polévkové lžíce na 1l mléka.Když
mléko je připravené, dle předchozího návodu. V tomto případě se fermentace
krátí na 3 - 5h. Čím delší doba zrání tím prokysanější jogurt. Kvalita
jogurtu závisí na kvalitě mléka. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobků
zkuste jiné mléko. Video návod na eshopu.
DŮLEŽITÉ JE DODRŽOVAT NÁVOD A POUŽÍVAT PŘESNÝ TEPLOMĚR, NEJLÉPE MLÉKÁRENSKÝ, KTERÝ JE URČEN PŘÍMO NA VÝROBU MLÉČNÝCH PRODUKTŮ. MLÉKÁRENSKÝ TEPLOMĚR MÁME V NABÍDCE NA ESHOPU.