Jogurtová kultura Veganská na jogurt s rostliného mléka (sojový , kokosové.....)- Beagel 1 - na 1 - 5l mléka
Sáček na na 1 - 5l mléka. Složení: Str.thermophilus, Lb.delbrueckii subsp.bulgaricus, casein. Vhodný pro vegany a vegetariáný. Celý popis
Katalogové číslo: 7a2def1c
Jogurtová kultura Beaugel Soja na vegan jogurt z 1-5 l sojového mléka
Jogurtová kultura na sójový jogurt na výrobu jogurtu z 1-5 l sojového mléka Beaugel Soja - je určen na výrobu jemného sladkého jogurtu ze sojového mléka. Lze použít i na jiná mléka (jako je mandlové, kokosové). Kultura obsahuje bakteriální kmen Streptococcus
Jogurtová kultura na výrobu jogurtu z 1-5 l sojového mléka Beaugel Soja - je určen na výrobu jemného sladkého jogurtu ze sojového mléka. Lze použít i na jiná mléka (jako je mandlové, kokosové). Kultura obsahuje jogurtové bakterie:
bakteriální kmen Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus a Casei. Tyto bakterie dokáží zkvašovat sojové mléko a vytvářet jogurt, který je jemné a sladké chuti.
Dávkování:
Celá tuba je na 5 l mléka, množství odpovídá přibližně 1 cm na 1 l mléka.
Uchovávání a trvanlivost:
Uchovávejte v lednici při +2 až +4°C 6 měsíců, v mrazáku při -18°C 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obalu výrobku. Krátkodobé vystavení vyšším teplotám při manipulaci a transportu nemá zásadní vliv na trvanlivost a kondici kultury. Chraňte kulturu před vniknutím vlhkosti dovnitř balení.
Kultura je vhodná k přeočkování 5 - 10x dle konkrétních podmínek výroby a uchování. K další kultivaci postačí odebrat přibližně 1% hotového výrobku k zaočkování další várky stejného objemu. Má-li výrobek po přeočkování výrazně odlišné vlastnosti, je třeba použít k další výrobě znovu originální kulturu.
Postup výroby:
V sojovém mléce o teplotě 40°C rozmíchejte (zaočkujte) obsah tuby.Mléko nechte stát (kultivovat) při 40°C po dobu 5 hodin. Po kultivaci zakysané mléko uložte do chladničky na 24 hodin, aby se dotvořila jeho konzistence a plně rozvinuly chuťové vlastnosti. Poté je vhodné ke konzumaci.
Skladování a doba trvanlivosti: doporučené skladování je při -18°C kdy garantovaná trvanlivost je 2 roky od data plnění, které je uvedeno na obalu. Krátkodobé uchování kultury při vyšších teplotách, např. při transportu nebo při manipulaci při výrobě, má minimální vliv na účinnost kultury a její trvanlivost nijak výrazně neovlivňuje. Obsah balení je nutné chránit před vniknutím vlhkosti.