Kefírová kultura na bifido kefír
1 sáček pro zakvašení 1-5l mléka. Z hotového kefíru zakvasíte až 10x, libovolné množství mléka. Celý popis
Bio kefír
Kultury pro přípravu Bio kefir na domácí použití, 1 sáček pro 1-5L mléka.
Obsah:
Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Lactococcus lactis sp. lactis, Lactococcus lactis sp. diacetylactis, Lactococcus lactis sp. cremoris, Leuconostoc mesenteroides sp. cremoris, Candida kefyr, Saccharomyces unisporus, Bifidobacterium complex: B. bifidum, B. infantis, B. longum, B. breve, B. adolescentis. Kmeny jsou použité z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.
Balení:
Jedno balení obsahuje, 1 sáček pro zpracování 1-5l mléka.
Návod:
1 -5l mléka se uvaří, nechá se 30minut odstát. Pak se zchladí na 37 - 38°C, potom přidáme 1 sáček kultur a důkladně se promíchá, až se kultury rozpustí. Mléko se rozleje do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 37- 38°C po dobu 8-10hod, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí izolačním materiálem (deka, termo taška). Po 8-10 hod. se nádoby uložído lednice. Po zchlazení na 10°C je vhodné ke konzumaci. Kvalita bio kefíru závisí na kvalitě mléka. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobku zkuste
jiné mléko. Video návod na eshopu.
DŮLEŽITÉ JE DODRŽOVAT NÁVOD A POUŽÍVAT PŘESNÝ TEPLOMĚR, NEJLÉPE
MLÉKÁRENSKÝ, KTERÝ JE URČEN PŘÍMO NA VÝROBU MLÉČNÝCH PRODUKTŮ.
MLÉKÁRENSKÝ TEPLOMĚR MÁME V NABÍDCE NA ESHOPU.