Kefírová kultura na kavkazský kefír
1 sáček pro zakvašení 1-5l mléka. Z hotového kefíru zakvasíte až 10x, libovolné množství mléka. Celý popis
Kavkazský Kefír
Kultury pro přípravu kefiru, kultury pro domácí použití, 1sáček pro 1-5L
mléka, z více opakováními.
Obsah:
Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Lactococcus lactis sp. lactis,
Lactococcus lactis sp. lactis biovar.diacetylactis, Lactococcus lactis sp.
cremoris, Leuconostoc mesenteroides sp. cremoris, Lactobacillus kefyr,
Candida kefyr, Saccharomyces unisporus, kmeny jsou použité z přírodních
zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.
Balení:
1 sáček pro zpracování 1-5l mléka.
Návod:
1 -5l mléka se uvaří,nechá se 30minut odstát. Pak se zchladí na 29°C- 32°C,
potom přidáme 1 sáček kultur a důkladně se promíchá, až se kultury
rozpustí. Mléko se rozleje do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě
29°C po dobu 20-24 h, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby
přikryjí izolačním materiálem (deka,termo taška). Po 20-24h se nádoby uloží
do lednice. Po zchlazení na 10°C je vhodný ke konzumaci. Z hotového kefiru
oddělíte část , kterou použijete na další zakvašení, 1- 2 polévkové lžíce
na 1l mléka. Když mléko je připravené, dle předchozího návodu. V tomto
případě je fermentace kratší o 2-3h. Kvalita kefiru závisí na kvalitě
mléka. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobků zkuste jiné mléko. Video
návod na eshopu.
DŮLEŽITÉ JE DODRŽOVAT NÁVOD A POUŽÍVAT PŘESNÝ TEPLOMĚR,
NEJLÉPE MLÉKÁRENSKÝ, KTERÝ JE URČEN PŘÍMO NA VÝROBU MLÉČNÝCH PRODUKTŮ.
MLÉKÁRENSKÝ TEPLOMĚR MÁME V NABÍDCE NA ESHOPU.