Kurz na výrobu domácích sýrů, jogurtů, tvarohu a mléčných výrobků.
Kurz na výrobu domácích sýrů, jogurtů, tvarohu a mléčných výrobků. Celý popis
Tento kurz je určený pro milovníky originálních mléčných produktů. Absolventi kurzu budou schopni si vyrábět tyto produkty sami doma a rozlišovat kvalitu při nákupu různých sýrů a jogurtů.
Při výrobě jogurtů a sýrů vysvětlíme proč je důležité dodržovat správné technologické postupy. Dozvíte se historii a původ jogurtu a pokrmů z něj vyrobených.
Poukaz je platný 12 měsíců od zakoupení.
Co se na kurzu během 5 hodin naučíte?
Naučíte se profesionálně vyrobit kvalitní mléčné produkty.
- Originální bulharský jogurt, 3 další druhy jogurtů a kefír za cenu mléka + 1czk
- Balkánský sýr a čerstvý sýr
- Receptury dalších druhů sýrů
- S předem připravených surovin si vyrobíme, tarator, caziky, pomazánky, dresinky a sladké dezerty...., vše co si připravíte, tak si také sníte.
- Domů si odnesete sýr a jogurt, který si na kurzu vyrobíme.
Obsah kurzu:
- Historie o mléce a mléčných výrobcích
- Základní principy výroby sýrů
- Výroba balkánského sýra, jogurtů,tvarohu a mléčných výrobků
- Správný výběr a použití startovacích kultur, sýření, krájení, solení, lisování
- Ochutnávka výrobků z našich kultur
Přihlášení na termín kurzu:
- Telefon: 721 434 616
E-mail: bulgaricus.i@seznam.cz
Termíny kurzu:
- 20.01.2024
- 03.02.2024
- 17.02.2024
- 02.03.2024
- 16.03.2024
- 30.03.2024
- 13.04.2024
- 20.04.2024
- 04.05.2024
- 18.05.2024
- 01.06.2024
- 15.06.2024
- 29.06.2024
- 07.09.2024
- 21.09.2024
- 05.10.2024
- 19.10.2024
- 02.11.2024
- 16.11.2024
- 07.12.2024
Sobotní kurzy - čas konání: 09 - 14h
Místo konání:
Veletržní 3,
170 00 Praha 7 Holešovice