Smetanová kultura na tvaroh
1 sáček pro zakvašení 1-5l mléka Celý popis
Tvaroh
Kultury pro přípravu tvarohu a čerstvého sýra pro domácí použití, 1 sáček je
na 1-5L mléka
Obsah:
Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Liofilizované mikroorganismy, Druhy:
Lactococcus lactis sp. lactis, Lactococcus lactis sp. diacetylactis,
Lactococcus lactis sp. cremoris, Leuconostoc mesenteroides sp. cremoris,
Streptococcus thermophilus.. Kmeny jsou použité z přírodních zdrojů a
nejsou geneticky modifikovány.
Balení:
Jedno balení obsahuje, 1 sáček pro zpracování 1-5l mléka.
Návod:
1 -5l mléka se uvaří, nechá se 30minut odstát. Pak se zchladí na 37°C, potom
přidáme 1 sáček kultur a důkladně se promíchá, až se kultury rozpustí.
Mléko se rozleje do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 37°C po dobu
10-12h, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí izolačním
materiálem (deka,termo taška). Po 10 - 12 h se hustý zakvašený produkt
dohřeje a odělená syrovátka se scedí. Po zchlazení na 10°C je vhodné ke
konzumaci. Kvalita produktu závisí na kvalitě mléka. Pokud nejste spokojeni
s výsledkem výrobků zkuste jiné mléko.
DŮLEŽITÉ JE DODRŽOVAT NÁVOD A POUŽÍVAT PŘESNÝ TEPLOMĚR, NEJLÉPE
MLÉKÁRENSKÝ, KTERÝ JE URČEN PŘÍMO NA VÝROBU MLÉČNÝCH PRODUKTŮ.
MLÉKÁRENSKÝ TEPLOMĚR MÁME V NABÍDCE NA ESHOPU.